OpenAI розширює ChatGPT: тепер у нього є можливість реального перегляду Інтернету

OpenAI спільно з Microsoft представили значне покращення ChatGPT, чат-бота на основі штучного інтелекту. Тепер ChatGPT може переглядати Інтернет у реальному часі, надаючи користувачам найактуальнішу і оновлену інформацію. До цього оновлення знання ChatGPT були обмеженими даними, доступними до вересня 2021 року, і він не мав можливості отримувати актуальну інформацію з мережі. Ця нова функція доступна на даний момент для платних користувачів і планується її запуск для всіх користувачів у найближчому майбутньому.

Цей текст був перекладений з англійської. Щоб прочитати оригінальну статтю, перейдіть за посиланням на оригінальний джерело.

Тепер ChatGPT може отримувати актуальну інформацію

Зображення від REUTERS: Тепер доступний перегляд Інтернету у реальному часі

Обмеження в неможливості надавати останню інформацію було недоліком для користувачів, і це оновлення вирішує цю проблему, дозволяючи надавати більш актуальні та відповідні відповіді. Тепер користувачі можуть задавати питання, пов'язані з поточними подіями, та отримувати точні та оновлені відповіді від ChatGPT. Більше того, незабаром чат-бот зможе взаємодіяти з користувачами у голосовому режимі, покращуючи свої можливості для спілкування.

Томас Чаморро-Премузік, професор бізнес-психології Коледжу Лондона, підкреслив, що це оновлення перетворює ChatGPT в джерело новин та сучасних подій у реальному часі. Тепер користувачі можуть звертатися до ChatGPT, щоб отримувати останні оновлення та інсайти, зменшуючи потребу в традиційних пошукових системах або новинних платформах.

Однак є обгрунтовані побоювання щодо точності та надійності наданої ChatGPT інформації, особливо з точки зору належного джерелозазначення. Без чіткого зазначення джерел існує ризик поширення невірної інформації або недостовірних відомостей. OpenAI була піддана регулятивному контролю, зокрема Федеральною торговельною комісією (FTC), щодо можливих ризиків, пов'язаних з тим, що ChatGPT генерує хибну інформацію.

Рішення дозволити ChatGPT отримувати актуальну інформацію відображає уважне врахування факторів, таких як ресурсомісткість розробки мовних моделей, можливі неточності, що випливають з даних у реальному часі, та проблеми конфіденційності та етики, особливо щодо авторських прав.

Це оновлення ставить суттєві питання щодо знаходження правильного балансу між розширенням можливостей штучного інтелекту та забезпеченням відповідального, точного та надійного поширення інформації, підкреслюючи нинішні виклики та дилеми в секторі штучного інтелекту.

Джерело: за матеріалами Antoinette Radford & Zoe Kleinman з BBC